Wedden op het EK Voetbal 2020

Iedereen herinnert zich nog de groepsfase wedstrijden van het Nederlands elftal vier jaar geleden tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Ondanks een zware loting werden gerenommeerde landen zoals Frankrijk, Italië en Roemenië helemaal zoek gespeeld. Onder bondscoach Marco van Basten was er een mooie lichting talentvolle spelers die wat neer konden zetten in de toekomst. Helaas ging het destijds fout in de kwartfinale tegen het Rusland van Guus Hiddink. Dat er toen een enorme potentie in de groep zat was al gauw duidelijk.

Spelers zoals Wesley Sneijder, Robin van Persie, Arjen Robben en Rafael van der Vaart werden al gauw genoemd als “de grote vier”. Zij zijn de spelers met uitzonderlijke voetbalkwaliteiten die wedstrijden op elk moment kunnen beslissen. Onder bondscoach Bert van Marwijk werd de lijn doorgezet met wel wat meer zekerheid in het elftal. Dat werd voornamelijk zichtbaar doordat er altijd gebruik gemaakt werd van twee defensieve middenvelders, namelijk Mark van Bommel en Nigel de Jong. Met die zekerheid en de aanwezigheid van de grote vier bereikte Nederland voor het eerst de WK-finale sinds het jaar 1978.

De enige speler die niet echt een goed WK achter de rug had was Robin van Persie. Desondanks was het een geslaagd WK waarin Spanje net iets beter was op cruciale momenten. Na een bijna perfecte kwalificatiereeks wacht nu het EK in Polen en Oekraïne. Nederland geld nog altijd als een van de favorieten na Spanje en Duitsland. In de oefenwedstrijd tegen Duitsland vorig jaar werden echter de gebreken van het Nederlands elftal nog eens goed zichtbaar. Zijn we allemaal wel goed als we zelf denken? Ondanks de afwezigheid van enkele basisspelers wekte het toch grote zorgen.

Het gezicht van de bondscoach werd er natuurlijk niet vrolijker op na de loting voor de EK 2012. Weer in de “groep des doods” met sterke landen zoals Portugal, Duitsland en Denemarken. Met nog enkele maanden te gaan lijken de kansen van Nederland om de titel te winnen flink geslonken te zijn. Mede ingegeven doordat veel basisspelers amper bij hun club wat te vertellen hebben. Zo zijn Wesley Sneijder en Arjen Robben lang niet altijd zeker van een basisplaats en bovendien hopeloos uit vorm.

Als er puur gekeken wordt naar de selectie van de WK-finale dan presteren alleen Mark van Bommel en Robin van Persie goed bij hun club. Met uitzondering van Maarten Stekelenburg en John Heitinga heeft de rest geen basisplaats. Hopelijk verandert de situatie van deze spelers gauw, want er is ten slotte nog tijd.

Wedden op het EK kan al bij Unibet. Op alle onderlinge wedstrijden maar ook op topscorer of groepswinnaar.

  • Nederland wordt winnaar toernooi geeft 8,00
  • Nederland wordt groepswinnaar geeft 2,90
  • Nederland – Denemarken 1-0 geeft 7,00

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om te wedden. Live wedden op de oefeninterlands kan ook bij Unibet, en UnibetTV streamt de oefen interlands live voor alle accounthouders.