dinsdag, november 19, 2019

Wedden op de Favorieten van Wimbledon tennis 2018

Het derde Grand Slam toernooi van 2012, Wimbledon, zal afgewerkt worden van 25 juni tot en met 8 juli 2012. Vele heren en dames zullen gedurende deze twee weken een gooi doen naar de titel. Hieronder kunt een overzicht zien van de top drie favorieten bij de heren en de dames.

Top favorieten heren Wimbledon

Novak Djokovic

De huidige nummer één van de wereld zal vermoedelijk de grootste kanshebber zijn op het heilige gras van Wimbledon. De Servier stond dit jaar al in twee Grand Slam finales. Op de Australian Open was hij de sterkste, maar in de finale van Roland Garros moest hij zijn meerdere erkennen in Nadal. Zal Djokovic zijn derde Grand Slam finale van 2012 gaan halen?

Rafael Nadal

De kersverse winnaar van Roland Garros zal de grootste concurrent van Djokovic, zijn om de trofee van Wimbledon 2012 in de wacht te slepen. De Spanjaard heeft vijf finales in Londen gespeeld, waarvan hij er drie winnend afsloot. De laatste eindzege op het gras van Wimbledon dateert uit 2010, toen hij zijn rivaal Roger Federer versloeg.

Roger Federer

Net als bij iedere andere Grand Slam behoort ”King Fed” tot één van de kanshebbers op de titel. De 30-jarige Federer, inmiddels de nummer drie op de ATP ranglijst, heeft het grastoernooi in Londen al zes keer op zijn naam mogen schrijven. Of Federer het toernooi voor een zevende keer gaat winnen, zal moeten blijken.

Top favorieten Dames Wimbledon 2012

Maria Sharapova

Sharapova wordt gezien als de nummer één favoriet voor de eindzege op Wimbledon 2012. De winnares uit 2004 bereikte vorig jaar ook de finale, deze ging echter verloren tegen Petra Kvitova. Ondanks haar 1.88m blijkt ze dus goed te kunnen presteren op snelle ondergronden.

Serena Williams

De beste van de Williams sisters wordt bij ieder Grand Slam toernooi getipt als winnares. De viervoudig winnaar van Wimbledon, lijkt echter over haar top heen. Op Roland Garros verloor de Amerikaanse namelijk al in de eerste ronde. Het is dus maar de vraag of Williams het nog in zich heeft om zich te kronen tot Grand Slam winaar.

Petra Kvitova

De jonge Kvitova is de titelverdedigster op Wimbledon. De Tsjechische tennisster won het toernooi in 2011 verrassend, door Sharapova in de finale te verslaan. In 2010 schopte ze het tot de halve finale. Ze heeft dus aangetoond goed uit de voeten te kunnen op gras.