dinsdag, november 19, 2019

Nederlandse tennis heren Australian Open 2018

Van 16 januari 2012 tot en met 29 januari 2012 zullen er diverse Nederlandse tennissers hun opwachting maken in de Australian Open Tennis 2012. Ook in 2011 was er een redelijke opkomst, wat betreft de Nederlanse heren.

In het herenenkelspel maakte Robin Haase en Thiemo de Bakker hun opwachting in Melbourne. Haase reikte het tot de derde ronde, de Bakker moest het toernooi al na de eerste ronde verlaten.

De Hagenaar won in de eerste ronde in straight sets van Carlos Berlocq. Het werd 6-4 6-3 en 7-6(5) tegen de Argentijn. In de tweede schifting stond de Nederlander opnieuw tegen een Argentijn, namelijk Juan Monaco. Ook hij moest zijn meerdere erkennen in Haase: 6-4 6-4 3-6 en 6-2.

In de derde ronde viel echter het doek voor de Nederlander. Haase starte de wedstrijd tegen Andy Roddick wervelend en won de eerste set. Hierna gooide een verzwikte enkel roet in het eten. De drie opvolgende sets gingen met 6-7(2) 2-6 en 2-6 verloren.

Thiemo de Bakker stond in de eerste ronde tegenover Gael Monfils, die hij al eens wist te verslaan. Ook ditmaal leek een verrassing tegen het twaalfde reekshoofd in de maak. De Bakker won de eerste twee sets met 7-6(5) en 6-2. In de derde set ging het mis, de Nederlander kreeg last van een liesblessure en kon niet meer optimaal bewegen. Hierdoor moest hij uiteindelijk de overige sets met 5-7 1-6 en 2-6 aan zijn Franse opponent laten.

Naast de twee Nederlanders in het hoofdtoernooi, waren er ook vier Nederlandse heren die zich via het kwalificatietoernooi probeerde te plaatsen voor de Australian Open. Dit waren: Thomas Schoorel, Jesse Huta-Galung, Igor Sijslin en Matwe Middelkoop.

Sijsling en Middelkoop verloren al in de eerste ronde van Danai Udomchoke en Charles-Antoine Brezac. Huta Galung wist zijn eerste ronde te winnen, maar verloor in de tweede schifting uiteindelijk van Peter Polansky.

Schoorel reikte het tot de derde en beslissende kwalificatieronde. Tegen het Bulgaarse talent Dimitrov ging hij sterk van start en won de eerste set met 7-6(5). Hierna ging het echter mis en verloor hij de partij. Een paar maanden later, tijdens Roland Garros, maakte de boomlange tennisser alsnog zijn Grand Slam-debuut.