Wedden op Engeland – Nederland. Het zijn geen fijne tijden voor Danny Blind. Toekijken hoe andere landen zich opmaken voor het EK 2016 en zelf Oranje proberen te vormen richting kwalificatie voor het WK 2018. Oefeninterlands zijn de methode daarvoor.

Danny Blind zoekende bij Oranje

Sinds het WK 2014 is het geen lolletje om voetbalfan te zijn met een hart voor Oranje. Onder leiding van Guus Hiddink ging het bergafwaarts met de prestaties. Ook zijn opvolger Danny Blind kon het tij niet keren: voor het eerst sinds het WK 2002 is het Nederlands Elftal er niet bij op een EK of WK. Het lijkt tijd voor een nieuwe generatie en dat ziet ook Blind. Richting de kwalificatie voor het WK 2018 wil hij jonge spelers een kans geven, en moeten ‘oudgedienden’ zich blijven bewijzen.

Tegen Frankrijk kregen de meest ervaren spelers van de selectie nog een kans. Tegen Engeland mogen waarschijnlijk een paar nieuwelingen het proberen. Door blessures van Wesley Sneijder, Jasper Cillessen en Davy Klaassen valt sowieso veel ervaring weg. Mogelijk krijgen spelers als Vincent Janssen en Riechedly Bazoer nu de mogelijkheid om het vanaf het begin te laten zien.

Onervaren Engeland imponeert richting EK 2016

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland heeft ook een relatief jonge ploeg. Zijn spelers (allemaal van de Premier League) zijn ongeveer 25-26 met over het algemeen 20-30 interlands, maar niet veel goals achter de kiezen. En een aantal spelers met weinig internationale ervaring. Een groot verschil met de voetbalmachine Duitsland, met veel spelers die in 2014 wereldkampioen werden, samen veel interlands en goals hebben, en door heel Europa bij de topclubs spelen.

Daarom was de 2-3 overwinning van Engeland des te verrassender. En als je dan een Oranje in opbouw treft, krijg je vanzelf de favorietenrol toegespeeld. Bookmaker 888sport zet 1.68 op een zege van Engeland op Wembley. Zelfs de 0-1 handicap voor Engeland staat met 2.95 nog een stuk hoger dan de notering van winst op Oranje: 5.25.

Engeland – Nederland mogelijk open wedstrijd

Het enige positieve wat Nederland kan halen uit de wedstrijd tegen Frankrijk en uit Duitsland – Engeland zijn de goals. Oranje wist toch twee keer te scoren, en Engeland kreeg ook twee goals om de oren. Met een 2-3 uitslag in die twee wedstrijden en nu relatief weinig ervaring op het veld, kan het wel eens een open wedstrijd worden op Wembley.

Inzetten op een aantal goals kan daarom iets leuks opleveren. 888sport geeft al een mooie 2.05 op minimaal drie goals vanavond, en zelfs 3.70 op minimaal vier goals. Als je het gehavende Oranje weinig kans geeft, kun je zelfs een nog hogere notering krijgen met 3.85 op minimaal drie goals voor Engeland. Voor de doelpuntenmakers heeft Engeland de twee topscorers van de Premier League in huis: Een goal van Harry Kane staat op 2.30 en eentje van Jamie Vardy op 2.90.

Denk je dat Oranje toch nog een goaltje kan meepikken? Een goal van Klaas-Jan Huntelaar, Vincent Janssen of Luuk de Jong levert je 4.50 keer je inzet op.

Programma oefeninterlands deelnemers EK 2016

Dinsdag 29 maart
19.30 Griekenland – IJsland
20.15 Luxemburg – Albanië
20.30 Zweden – Tsjechië
20.30 Zwitserland – Bosnië & Herzegovina
20.30 Oostenrijk – Turkije
20.45 Duitsland – Italië
20.45 Ierland – Slowakije
20.45 België – Portugal
21.00 Engeland – Nederland
21.00 Frankrijk – Rusland